Pridať recept

Vyprážaná tekvica so syrom

ingrediencie

1 ks
tekvica
štipiek
soľ
150 g
tvrdý syr
trochu
hrubá múka
3 ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
olej
trochu
maslo

Jogurtová omáčka

150 g
biely jogurt
trochu
citrónová šťava
1 PL
horčica
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 strúčik
cesnaku
1 stonka
petržlenová vňať

postup

1.
Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme napoly, vnútro vydlabeme a steny nakrájame na kolieska hrubé asi centimeter. Osolíme a necháme chvíľu odležať. Potom medzi dve kolieska tekvice dáme plátok syra, spolu stlačíme, obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných so soľou a v preosiatej strúhanke. Na rozohriatom oleji ich vypražíme z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou a jugurtovou omáčkou.
 
2.
Jogurtová omáčka: Jogurt vymiešame s citrónovou šťavou, horčicou, soľou a korením. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, posekanú vňať a premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.