Vyprážaná tekvica so syrom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
tekvica
štipiek
soľ
150
g
tvrdý syr
trochu
hrubá múka
3
ks
vajce
trochu
strúhanka
trochu
olej
trochu
maslo
Jogurtová omáčka
150
g
biely jogurt
trochu
citrónová šťava
1
PL
horčica
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
strúčik
cesnaku
1
stonka
petržlenová vňať
postup
1.
Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme napoly, vnútro vydlabeme a steny nakrájame na kolieska hrubé asi centimeter. Osolíme a necháme chvíľu odležať. Potom medzi dve kolieska tekvice dáme plátok syra, spolu stlačíme, obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných so soľou a v preosiatej strúhanke. Na rozohriatom oleji ich vypražíme z oboch strán. Podávame so zemiakovou kašou a jugurtovou omáčkou.
2.
Jogurtová omáčka: Jogurt vymiešame s citrónovou šťavou, horčicou, soľou a korením. Nakoniec pridáme pretlačený cesnak, posekanú vňať a premiešame.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.