Pridať recept

Orechové hrebienky

ingrediencie

400 g
hrubá múka
150 g
zemiaky
1 ks
žĺtok
50 g
cukor
50 g
margarín
20 g
droždie
soľ
mlieko

Plnka

150 g
orechy
150 g
práškový cukor
citrónová kôra
mletá škorica
voda

postup

1.
Do múky pridáme uvarené, olúpané a pretlačené zemiaky, žĺtok, droždie zmiešané s cukrom, vlažné mlieko, soľ, roztopený tuk a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, nakrájame na rovnaké obdĺžniky, naplníme plnkou,okraj potrieme rozšľahaným vajcom, preložíme a pritlačíme.
3.
Jednu stranu nakrojíme do tvaru hrebeňa, mierne prehneme a uložíme na vymastený plech. Necháme ešte nakysnúť.
4.
Potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
5.
Plnka: Cukor zalejeme 1 dl vody a dáme variť. Do vriaceho nasypeme pomleté orechy. Pridáme škoricu a postrúhanú citrónovú kôru. Za stáleho miešania podusíme do zhustnutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať