Zelerovo zemiaková polievka
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
zemiaky
200
g
zeler
1
ks
cibuľa
1
ks
žĺtok
2
PL
hladká múka
1
PL
masť
1,2
litre
voda
200
ml
smotana
petržlenová vňať
soľ
postup
1.
Očistíme zeler a postrúhame ho nahrubo. Masť, prípadne olej zohrejeme v hrnci a dáme tu zeler, ktorý opražíme a poprašíme ho múkou a ešte chvíľku ho budeme restovať.
2.
Očistíme cibuľu a pokrájame ju nadrobno, následne ju pridáme k zeleru a podlejeme vodou a dobre premiešame. Osolíme a necháme variť polievku približne 20 minút.
3.
Ošúpeme zemiaky a pokrájame ich na kocky a tiež ich primiešame do polievky a prilejeme aj zvyšok vody. Ako náhle sú zemiaky mäkké, primiešame smotanu, ktorú sme vymiešali so žĺtkom. Tesne pred servírovaním posypeme petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.