Zemiakové krokety
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
uvarené zemiaky v šupke
5
PL
polohrubá múka
1
PL
maslo
3
ks
vajce
muškátový orech
soľ
olej na vyprážanie
strúhanka
hladká múka
postup
1.
Ošúpeme zemiaky, necháme ich vychladnúť a následne ich postrúhame najemno. Primiešame maslo, vajcia, múky, osolíme a ochutíme pomletým muškátovým orieškom.
2.
Zo surovín vypracujeme cesto a vyformujeme z neho krokety vlhkými rukami. Krokety obalíme v múke, vyšľahaných vajciach a v strúhanke.
3.
Vyššiu vrstvu oleja zohrejeme a krokety v ňom krátko oprážame dozlata a po vypražaní ich necháme odkvapkať na papierových obrúskoch. Servírujeme ich ako prílohu či už k mäsu, rybám či zverine.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.