Pridať recept

Kari polievka s fazuľami mungo

5
porcií
15
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
smotana na varenie
400 g
fazuľa mungo
2 ks
cibuľa
2 PL
kari korenie
1 PL
maslo
štipiek
mletý koriander
podľa chuti
soľ
podľa chuti
garam masala

postup

1.
Fazuľu namočíme do vody na 2 hodiny, aby zmäkla. Potom ju opláchneme a zalejeme vodou. Podľa chuti dosolíme, pridáme kari korenie, najemno nasekanú cibuľu a varíme do zmäknutia.
 
2.
Polievku po uvarení zriedime smotanou alebo plnotučným mliekom. Dochutíme maslom, garam masalou a mletým koriandrom. Podávame samotné alebo s indickými chlebovými plackami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať