Pridať recept

Rýnsky zemiakový koláč

ingrediencie

2 kg
zemiaky
2 ks
cibuľa
250 g
údené mäso
trochu
soľ
trochu
korenie
trochu
muškát
1 balíček
smotana
100 g
syr Gouda
2 ks
vajce
20 g
maslo

postup

1.
Zemiaky s cibuľou olúpeme, oboje jemno nastrúhame. Mäso pokrájame na malé kocky a spolu s namočenou, dobre vyžmýkanou žemľou zmiešame so zemiakmi.
 
2.
Dáme do ohňovzdornej formy. Syr postrúhame a zmiešame so smotanou, vajcami a korením.
3.
Pečieme 30-35 minút pri teplote 175 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky s čiernymi očami
Môžete jesť zemiaky s tmavými očami? Toto by mal vedieť každý!
Mali by ste ich nechať, vykrojiť alebo možno takýto zemiak úplne vyhodiť?
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...