Pridať recept

Biftek s cesnakovo-paradajkovou omáčkou

Biftek s cesnakovo-paradajkovou omáčkou
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

4 ks
biftek po 200 g
1 šálka
olej
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
trochu
citrónová šťava
1 šálka
biele víno
750 g
paradajka
1/2 ČL
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 zväzok
bazalka

postup

1.
Bifteky osolíme, okoreníme, prudko opečieme na rozpálenom oleji, a potom ich odložíme na teplé miesto.
 
2.
Vo výpeku opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, posekaný cesnak. Zalejeme citrónovou šťavou z 1 citróna, bielym vínom a povaríme. Potom pridáme olúpané nakrájané paradajky, posekanú bazalku a spolu všetko opražíme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
3.
Po uvarení omáčku prepasírujeme na bifteky. Podávame s hranolčekmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...