Marhuľový sorbet
8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
marhuľa
100
g
kryštálový cukor
4
PL
citrónová šťava
2
ks
želatína
postup
1.
Marhule umyjeme, necháme odkvapkať, vyberieme kôstky a pokrájame na menšie kúsky. Primiešame cukor, citrónovú šťavu a necháme 30 minút odstáť.
2.
Želatínu namočíme do studenej vody. Marhuľovú zmes zmiešame so 100 ml vody a pomaly privedieme k varu. 10 minút varíme a odstavíme. Marhuľovú zmes rozmixujeme a potom prepasírujeme cez hrubšie sitko. Želatínu vytlačíme, zbavíme zbytočnej tekutiny a rozpustíme v ešte teplej marhuľovej zmesi.
3.
Masu necháme úplne vychladnúť, prikryjeme fóliou a uložíme na 30 minút do mrazničky. Keď sorbet začne mrznúť rozmrvíme ho pomocou vidličky. Tento postup musíme zopakovať aspoň dvakrát.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.