FOTORECEPT: Pohánkové placky s makovo-tofu plnkou
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Placky
150
g
pohánka lúpaná
500
ml
voda
2
KL
škorica
1/2
KL
zázvor
1/2
KL
mletý muškátový oriešok
1/2
KL
stévia
1
ks
vajce
2
PL
pohánková múka
Plnka
50
g
mak mletý
100
ml
voda
200
g
biele tofu neúdené
1
KL
stévia
džem
postup
1.
Pohánku sparíme horúcou vodou a dáme variť do 500 ml vody.
2.
Skôr ako necháme pohánku variť pod pokrievkou, pridáme k nej škoricu, zázvor, muškátový oriešok a stéviu. Necháme zovrieť a na miernom plameni varíme prikryté cca 15 min., pokým sa voda neodparí a pohánka nebude mäkká.
3.
Keď je pohánka uvarená, pridáme k nej vajíčko a múku.
4.
Všetko spolu premiešame na hustú kašu.
5.
Veľkou lyžicou naberáme hmotu a ukladáme ju na plech vyložený papierom. Každú kôpku cesta buď rukou alebo lyžicou (namočenou v studenej vode) roztlačíme a vytvarujeme pekné placky.
6.
Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme 23 - 25 min.
7.
Upečené placky necháme na plechu vychladnúť.
8.
Na plnku si dáme variť mak do hrnca. Zalejeme ho 100 ml vody a krátko (cca 5 min.) povaríme.
9.
K uvarenému maku pridáme stéviu. Miesto stévie je možné samozrejme použiť hocijaké iné sladidlo (cukor, med a pod.).
10.
Mak odstavíme z ohňa a vložíme doň rozlámaný tofu syr.
11.
Ponorným mixérom všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu. Keď sa nám bude zdať kaša príliš riedka, zahustíme ju kokosom alebo sójovým mliekom v prášku. A naopak, v prípade hustej konzistencie pridáme vodu. Podávame ozdobené ovocím alebo džemom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.