Pridať recept

Malinová torta

8
porcií
180
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

6 lístky
bielok
300 g
kryštálový cukor
1 PL
ocot
trochu
broskyňový lekvár

Plnka

400 g
nízkotučný tvaroh
2 PL
kakaor
2 balíčky
vanilkový cukor
400 ml
smotana na šľahanie
2 ks
stužovač
500 g
maliny

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho miešania doň vmiešame kryštálový cukor. Ďalej pridáme ocot a znova vyšľaháme. Pripravenú masu vylejeme na plech, ktorý je pokrytý papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a sušíme pri teplote 150-160°C približne 120-160 minút. Potom cesto vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
 
2.
Vychladnutú tortu potrieme lekvárom. Smotanu vyšľaháme so stužovačom do tuha. Tvaroh zmiešame s kakaom, vanilkovým cukrom a poriadne premiešame. Do vyšľahanej šľahačky pridáme tvarohovú zmes a premiešame.
3.
Pripravenou plnkou potrieme celý korpus, poukladáme naň maliny a necháme odstáť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať