Zemiakové knedličky
nízka
náročnosť
ingrediencie
zemiaky
soľ
hrubá múka
1
ks
vajce
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a postrúhame na strúhadle. Škrobovú vodu dáme preče. Potom k nim pridáme soľ, múku a vajce, petržlenovú vňať. Zamiešame a vypracujeme cesto a robíme z neho malé knedličky.
2.
Knedličky dáme variť do vriacej osolenej vody. Uvarené sú vtedy, keď vyplávajú na povrch. Servírujeme ich ako prílohu a sú vhodné aj k paradajkovej omáčke.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.