Medovník - exclusive
8
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
100
g
hnedý cukor
1
ČL
nové korenie
2
štipky
klinčeky
1
KL
škorica
1
KL
prášok do pečiva
1
ČL
sóda bikarbóna
3
ks
vajce
250
g
kryštálový cukor
1
ks
vanilkový lusk
1
pohár
med
1
pohár
káva
200
ml
pomarančová šťava
200
ml
olej
5
cl
Whisky
postup
1.
Do misky nasypeme múku, cukor, rozdrvené nové korenie spolu s klinčekmi, škoricu, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Všetko spolu premiešame.
2.
Vyšľaháme si vajcia s cukrom a semienkami z vanilkového lusku. Prilejeme med, kávu, pomarančovú šťavu, olej a whiskey. Všetko zamiešame a prilejeme do múky. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého nám vyjdu dve dávky.
3.
Formu na pečenie si vymastíme maslom a vysypeme múkou. Nalejeme do nej cesto, ktoré bude siahať do polovice formy. Cesto ešte zväčší svoj objem, keď sa upečie. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre pri teplote 180°C približne 45 minút.
4.
TIP: Môžeme ho posypať nasekanými orieškami.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.