Pridať recept

Čínska polievka s hovädzím mäsom a hubami šitake

Čínska polievka s hovädzím mäsom a hubami šitake
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

2 PL
sójová omáčka
1 PL
sezamový olej
2 PL
ryžové víno
300 g
hovädzie mäso
1 liter
hovädzí vývar
4 ks
jarná cibuľka
150 g
huby šitake
200 g
čínska kapusta
250 g
vaječné čínske rezance
1 PL
slnečnicový olej

postup

1.
V miske rozmiešame sójovú omáčku, sezamový olej, ryžové víno a v tejto zmesi marínujeme na tenké pásiky nakrájané hovädzie mäso.
 
2.
Vo veľkom hrnci privedieme k varu vývar. Pridáme jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska, pokrájané huby a na menšie kúsky nakrájanú čínsku kapustu. Na miernom ohni varíme približne 2 minúty.
3.
Medzitým ako sa rezance varia si v panvici rozohrejeme olej. Pridáme mäso a opekáme 2 minúty. Celú zmes prelejeme do hrnca a necháme prevrieť. Dochutíme ju soľou, korením a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...