Zelené rizoto
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
liter
zeleninový vývar
50
g
maslo
1
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
300
g
ryža arborio
150
ml
suché biele víno
300
g
špargľa
50
g
parmezán
postup
1.
V malom kastróle privedieme k varu vývar a necháme ho vrieť na miernom ohni. Vo väčšom kastróle roztopíme maslo s olivovým olej, pridáme nasekanú cibuľu spolu s cesnakom a na miernom ohni pražíme asi 5 minút. Stále miešame, kým cibuľa nebude mäkká.
2.
Vareškou vmiešame ryžu, aby sa celá obalila v oleji. Prilejeme víno a varíme na miernom ohni, kým sa neodparí. Vmiešame naberačku vriaceho vývaru spolu s očistenou špargľou pokrájanou na väčšie kúsky. Varíme dokým sa nevyparí všetok vývar.
3.
Ďalších 20 minút po naberačkách prilievame horúci vývar a občas premiešame rizoto, kým nie je mäkké a krémové. Dochutíme korením a soľou a môžeme podávať. Na kopček rizota nasypeme hoblinky parmezánu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.