Pridať recept

Kukuricové kedgeree s treskou

ingrediencie

4 ks
vajce
200 g
ryža basmati
1/2 KL
kurkuma
600 ml
vriaca voda
1 ks
citrón
200 g
mrazená kukurica
400 g
treska
40 g
maslo
1 ks
čili paprička
30 g
koriander

postup

1.
Vajcia dáme variť do hrnca s osolenou vodou. Varíme ich približne 8 minút, potom ich ponoríme do studenej vody, ošúpeme a nahrubo pokrájame.
 
2.
Ryžu dáme do veľkého kastróla a vmiešame k nej kurkumu. Prilejeme vriacu vodu a necháme zovrieť. Raz premiešame, zmiernime oheň a kastról prikryjeme. Varíme 5 minút. Medzitým si nastrúhame citrńovú kôru do misy a citrón pokrájame na mesiačiky.
3.
Do kastróla nasypeme kukuricu, nakrájanú rybu a necháme ju zovrieť. Na miernom ohni dusíme 10 minút, ryba by mala byť šťavnatá.
4.
Rybu posypeme kúskami masla a všetko zľahka premiešame vidličkou. Do veľkej misy vsypeme všetky uvarené ingrediencie a zľahka ich premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať