Pečené jahňacie kotlety
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
jahňacia kotleta
250
ml
červené víno
4
PL
ríbezľový lekvár
2
PL
worčestrová omáčka
60
ml
cesnakový olej
2
ks
cibuľa
1
ČL
sušený rozmarín
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Víno zmiešame s džemom, worčestrovou omáčkou, cesnakovým olejom, soľou, korením, rozštvrtenou cibuľou a rozmarínom. Do marinády namočíme kotlety a necháme cez noc marinovať.
2.
Potom kotlety upečieme na pekáči, do ktorého nalejeme aj marinádu. Môžeme podliať troškou vody. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 1 a pol hodiny. Po upečení hneď podávame.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.