Pridať recept

Bravčová krkovička na spôsob rezňa

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
soľ
mleté čierne korenie
plnotučná horčica
3 ks
vajce
strúhanka
1 ks
cibuľa
tvrdý syr
1 PL
bravčová masť

postup

1.
Krkovičku vykostíme a narežeme na rezne. Jemne ju naklepeme, osolíme, okoreníme a na každý rezeň s jednej strany potrieme 1 čl horčice.
 
2.
Pripravíme si plech na pečenie. Naň rozotrieme 1 PL masti a pokrájame cibuľu.
3.
Vajcia si rozšľaháme a rezeň ponoríme do vajec iba s tej strany kde je natretá horčica. Tú stranu potom dáme do strúhanky a na plech mäso uložíme s čistou neobalenou stranou. Podlejeme troškou vody a dáme zakryté piecť do rúry asi na 30 min.
4.
Potom mäso odkryjeme a na každý rezeň dáme trocha nastrúhaného syra a dáme dopiecť.
5.
Podávame s pečenými zemiakmi a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
30.9.2013 12:14 | |
+9 -1
Blahoželám k výhre,,knihu si zaslúžite. :)
Podobné články
Pomaly pečená krkovička
Nedeľný obed: Už ste skúšali pomaly pečenú krkovičku?
Obľúbená krkovička v delikátnej podobe. Voňavé mäsko, pomaly pečené v rúre spolu s pomarančovou kôrou...
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Šťavnatá krkovička v najobľúbenejších receptoch. Bohatý výber a vždy perfektná chuť!
Šťavnatá krkovička v najobľúbenejších receptoch. Bohatý výber a vždy perfektná chuť!
Chutné, šťavnaté a mimoriadne obľúbené recepty z milovanej krkovičky.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.