Sviatočná likérová bábovka, FOTORECEPT
12
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
250
g
práškový cukor
2
balíčky
vanilkový cukor´
150
ml
olej
150
ml
vaječný likér
300
g
múka polohrubá
2
PL
kakao
Ešte potrebujeme
trochu
maslo na vymastenie formy
trochu
múka na vysypanie formy
100
ml
vaječný likér na poliatie
postup
Opitá bábovka so sladučkým likérom...
1.
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Potom postupne pridávame olej a vaječný likér, múku zmiešanú s práškom do pečiva.
2.
Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
3.
Trošku cesta odoberieme a pridáme doň kakao, premiešame a zapracujeme do bledého cesta vo forme.
4.
Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 50 až 60 minút.
5.
Likérovú bábovku necháme vychladnúť vo forme asi 1é minút, potom ju opatrne vyklopíme na podnos, a keď úplne vychladne polejeme ju ešte likérom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.