Losos v smotanovej omáčke s olivami
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
filety z lososa
1
ks
smotana
100
g
syr
1
balíček
zelené olivy
1
ks
citrón
olivový olej
soľ
korenie
maslo
postup
Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Potrieme ho olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pokvapkame citrónovou šťavou. Plech vymastíme maslom a dáme naň porcie lososa. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C. Pripravíme si omáčku z kyslej smotany, do ktorej nastrúhame tvrdý syr, pridáme napol prekrojené olivy, pokvapkáme citrónovou šťavou a trochou šťavy z olív. Touto omáčkou zalejeme zhruba po 15 min. všetky porcie lososa tak, aby bol celý plech ponorený v omáčke. Potom necháme ešte zapiecť asi 20 min. Lososa môžeme podávať s hranolkami a zemiakmi.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.