Papriky plnené sójovým mäsom
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
sójový granulát
1
kocka
zeleninový bujón
100
g
ryža
200
ml
zeleninový vývar
1
ks
cibuľa
trochu
olej
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
oregano
štipiek
soľ
1
strúčik
cesnaku
1
ks
vajce
4
ks
farebná paprika
Omáčka
trochu
olej
3
PL
hladká múka
140
g
paradajkový pretlak
1
ks
bobkový list
1
ks
klinčeky
1
ks
cibuľa
štipiek
soľ
1
PL
cukor
postup
1.
Do 0,5 litra vody dáme rozpustiť bujón, do vriaceho pridáme sójový granulát a varíme približne 15 minút.
2.
Ryžu umyjeme, necháme odkvapkať, vložíme do hrnca, zalejeme zeleninovým vývarom, dochutíme soľou a varíme domäkka.
3.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme odkvapkané sójové mäso, mleté čierne korenie, oregano, soľ, prelisovaný cesnak a na miernom ohni dusíme 5 minút.
4.
Potom pridáme uvarenú ryžu, vajce a dobre premiešame. Touto zmesou budeme plniť papriky. Tie zbavíme vrškov, jadrovníka a poriadne umyjeme. Vložíme ich do omáčky a pri miernej teplote varíme 20 minút, počas varenia občas premiešame.
5.
Omáčka : Na rozpálenom oleji opražíme múku, zalejeme ju vodou a za stáleho miešania privedieme k varu. Prilejeme paradajkový pretlak, trochu vody, bobkový list, klinček zapichnutý do cibule,soľ, cukor a pri miernej teplote varíme približne 15 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.