Hovädzia roštenka na korení
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzia roštenka
2
PL
olej
štipiek
soľ
1
PL
zelené korenie
1
kocka
masox
200
ml
biele víno
štipiek
mleté čierne korenie
postup
1.
Hovädziu roštenku umyjeme, osušíme a prudko opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
2.
Preložíme do pekáča, dochutíme soľou, podlejeme trochou vody a prikryté pečieme približne 30 minút. Mäso posypeme zeleným korením, mletým čiernym korením, podlejeme vínom a prikryté pečieme ďalších 40 minút.
3.
Počas pečenia občas mäso polievame výpekom a podľa potreby prilejeme trochu vody. Upečené mäso vyberieme, pokrájame na plátky a uložíme na tanier.
4.
Výpek zlejeme do kastrólika a dolejeme 250 ml vody. Pridáme masox, počkáme kým sa rozpustí a touto omáčkou prelejeme mäso. Podávame so šalátom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.