Pridať recept

Teľacie medailóniky

ingrediencie

600 g
teľacia panenka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
100 g
údená slanina
trochu
olej
1 stonka
rozmarín

postup

1.
Teľacie mäso umyjeme, odblaníme, osušíme a nakrájame na hrubšie rezne. Opakom noža mäso naklepeme, dochutíme soľou a korením.
 
2.
Slaninu pokrájame na malé kocky a rozškvaríme. Vyberieme dierkovanou naberačkou na tanier a do výpeku pridáme trochu oleja. Opražíme nachystané rezne z oboch strán.
3.
Teplotu znížime, pridáme rozmarín a opekáme ešte približne 4 minúty. Medailóniky vyberieme, udržiavame v teple a do výpeku pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, prisypeme slaninu a premiešame.
4.
Medailóniky podávame obložené šampiňónmi, zeleninovou oblohou a ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať