Pečené bravčové koleno
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bravčové koleno
štipiek
soľ
1
ks
cibuľa
5
ks
celé nové korenie
5
ks
celé čierne korenie
1
ks
bobkový list
2
strúčiky
cesnaku
trochu
olej
1
stonka
rozmarín
postup
1.
Bravčové koleno očistíme, narežeme ostrým nožom na niektorých miestach až po kosť a pevne zviažeme niťou. Pri varení, by sa nám mohlo rozísť. Vložíme ho do hrnca, dochutíme soľou, celým korením, pridáme celú cibuľu, bobkový list, zalejeme približne 1 l vody a varíme na miernom ohni približne 40 minút.
2.
Koleno vyberieme, preložíme do pekáča alebo na gril. Potrieme olejom, prelisovaným cesnakom a pečieme v rúre. Podlejeme 200 ml vody, pridáme rozmarín a pečieme dochrumkava. Počas pečenia podlievame výpekom a niekoľkokrát koleno otočíme, aby sa upieklo zo všetkých strán rovnako.
3.
Ak sa rozhodneme pre grilovanie, nepolievame ho výpekom, ale koleno potierame olejom a otáčame zo všetkých strán aby sa rovnomerne upieklo.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.