Pridať recept

Teľacia pečeň v smotanovej omáčke

ingrediencie

600 g
teľacia pečeň
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej
200 g
koreňová zelenina
1 ks
pór
150 g
šampiňóny
štipiek
soľ
150 ml
mäsový vývar
150 ml
kyslá smotana
1 PL
maizena
50 g
slanina

postup

1.
Teľaciu pečeň odblaníme, pokrájame na rovnaké kúsky a prudko opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Z panvice ju vyberieme dierkovanou naberačkou na tanier a udržiavame v teple.
 
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, postrúhanú koreňovú zeleninu a krátki opražíme. Preložíme do vymasteného pekáča, pridáme nakrájaný pór a šampiňóny, soľ a premiešame. Na zeleninu uložíme pečeň, podlejeme vývarom a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka.
3.
Pečeň vyberieme. Do výpeku vylejeme kyslú smotanu zmiešanú s maizenou, premiešame a krátko povaríme. Pečeň vložíme naspäť a môžeme podávať so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať