Pridať recept

Bravčové mäso na karí

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
mleté čierne korenie
soľ
kari korenie
cesnaku
smotana
maizena
olej
mrkva
sterilizovaná uhorka

postup

Mäso nakrájame na pásiky, ktoré osolíme a ponoríme ich do nálevu, ktorý pripravíme z olivového oleja, sušeného cesnaku, z mletého čierneho korenia a korenia karí. Riadne premiešame a necháme odstáť v náleve aspoň hodinu. Mäso potom vyberieme a na miernom ohni opekáme domäkka. Prilejeme smotanu, pridáme nestrúhanú sterilizovanú uhorku, nakrájané malé uhorky. Všetko povaríme a napokon zahustíme maizenou. Pokrm podávame s uvarenými cestovinami alebo s dusenou ryžou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Maso kacacina
Mäso - všeobecne
Mäso, ktoré je čerstvé treba skladovať v chladničke najviac 4 dni, a ak je v mleté spotrebovať ho treba do 12...
Zostali vám zvyšky mäsa?
Zostali vám zvyšky mäsa? Premeňte ich na nové, chutné jedlá a prestaňte plytvať
Mäso je pre mnohých súčasť každodenného menu. Keď si jedlá pripravujete doma, určite vám neraz čo-to z nich...
pr článok
Úprimný príbeh mäsa zo Žitného ostrova. Pretože čím bližšie, tým lepšie
Zvieratá sprevádzajú miestnych farmárov každým dňom. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu...
Manuál pre milovníkov kari
Manuál pre milovníkov kari: Poradíme, ako pripraviť to tradičné i rôzne iné verzie
Dlhé roky bola predstava slovenských kuchárov o kari taká, že pridali do jedla žltú zmes korenín, v ktorej...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...