Paštéta z bravčového mäsa a pečene
4
porcie
110
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
50
g
údená slanina
cibuľa
200
g
bravčové mäso
žemľa
200
g
teľacia pečeň
1
dl
mlieko
soľ
paštétové korenie
vajce
2
PL
biele víno
tuk na vymastenie
postup
Slaninu, ktorú sme nakrájali opražíme, potom pridáme očistenú nakrájanú cibuľu, mäso nakrájané na kocky a dusíme. Zomelieme pečeň spolu s chladným uduseným mäsom a so žemľou, ktorú sme namočili do mlieka. Osolíme, okoreníme, pridáme vajce a víno. Všetko spolu riadne zmiešame. Do vymastenej formy vložíme zmes a varíme vo vodnom kúpeli asi 90 minút. Paštét necháme vychladnúť. Podávame ju nakrájanú na plátky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.