Pridať recept

Hrachové placky

ingrediencie

200 g
lúpaný polený hrach
50 g
hrach z konzervy
4 strúčiky
cesnaku
5 PL
múka polohrubá
2 ČL
soľ
1 PL
mletá rasca
1 ČL
vegeta
1 ČL
pažitka
1 ČL
majorán
olivový olej
mleté čierne korenie
100 g
údený syr
200 ml
kyslá smotana
mletá štipľavá červená paprika

postup

1.
Lúpaný hrach dobre premyjeme, zalejeme studenou vodou tak, aby bol ponorený a cez noc necháme odstáť.
 
2.
Na druhý deň o aj s vodou rozmixujeme na hustotu lievancového cesta, prípadne ešte pridáme vodu.
3.
Ochutíme roztlačeným cesnakom, soľou, vegetou, rascou, korením, pažítkou, majoránom a zahustíme múkou.
4.
Z cesta tvarujeme placky a vyprážame na oleji.
5.
Podávame s dipom, ktorý urobíme zmiešaním 100 g nastrúhaného údeného syra a 200 ml kyslej smotany. Dochutíme soľou a štipľavou mletou červenou paprikou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.