Netradičné rezne bez mäsa
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
10
ks
vajce
3
ks
žemľa
150
ml
mlieko
1
PL
petržlenová vňať
trochu
strúhanka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
8 vajíčok uvaríme natvrdo vo vriacej osolenej vode. Necháme vychladnúť, olúpeme a pokrájame nadrobno.
2.
Žemle pokrájame na kocky, zalejeme vlažným mliekom a necháme chvíľu napučať. Potom ich vyžmýkame a rozotrieme na hladkú hmotu. Pridáme nakrájané vajcia, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a zmes dochutíme soľou a korením. Všetko premiešame.
3.
Z pripravenej hmoty formujeme guľôčky, ktoré sploštíme na placku. Placky obalíme v strúhanke a vyprážame na väčšom množstve rozpáleného oleja. Podávame s varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.