Drobné prešovské vianočné pečivo
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
160
g
práškový cukor
120
g
maslo
3
ks
žĺtok
120
g
mleté mandle
1
ks
žĺtok na potretie
100
g
mandľové lupienky
trochu
tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie plechu
trochu
práškový cukor
postup
1.
Na pracovnú dosku preosejeme múku a cukor, pridáme na kocky nakrájané maslo a žĺtky. Vypracujeme hladké cesto a vypracujeme z neho šúľok. Ten nakrájame na malé kocky a vytvarujeme guľôčky, ktoré sploštíme.
2.
Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou. Koláčiky poprekladáme na vymastený plech, potrieme žĺtkom, posypeme mandľovými lupienkami a pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po vychladnutí môžeme koláčiky ešte posypať práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.