Domáca zakysanka
1
porcia
1
minúta
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
šálka
mlieko
1
ks
kôrka z chleba
postup
1.
Mlieko ohrejeme na teplotu približne 30°C a to preto aby nám začalo rýchlejšie sa maniť na zakysanku, nieje to však podmienka...Do vlažného mlieka vložíme kôrku z chleba a odložíme na teplé miesto na 12-24 hodín.
2.
Následne vyberieme kôrku a zakysanka je hotová :-) aké jednoduché, rýchle a v obchode koľko necháme za troška zakysnaky:-)
3.
Hotovo :-) v mojom prípade idem teraz robiť syr, ale výborná je na prípravu koláčov, alebo len tak ku vareným zemiakom...
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.