Pridať recept

Bagely

ingrediencie

15 g
kvasnice
1 ČL
med
150 ml
teplá voda
375 g
hladká celozrnná múka
1 ČL
soľ
1 PL
slnečnicový olej
1 ks
vyšľahané vajce

Poleva

trochu
vyšľahané vajce
2 ČL
morská soľ

postup

1.
V mise vymiešame kvasnice a med s teplou vodou.
 
2.
Pridáme 75 g celozrnnej múky. Premiešame, prikryjeme vlhkou utierkou a 20 minút necháme pôsobiť kvasnice.
3.
Zvyšok múky preosejeme so soľou. Primiešame do cesta spolu s olejom a vajcom. Dobre vymiesime a preložíme do čistej misy. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 20-30 minút kysnúť.
4.
Cesto rozdelíme na 10-12 kúskov a každý kúsok vyšúľame na dlhý tenký šúľok, ktorý vyformujeme do kruhu. Okraje pevne stlačíme spolu. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15-20 minút kysnúť.
5.
Do vriacej vody vložíme 4-6 bagiel a 7-10 minút ich povaríme. Vyberieme z vody a osušíme.
6.
Bagely poukladáme na vymastený plech. Potrieme vyšľahaným vajcom a posypeme morskou soľou. Pečieme do zlatista, 20-25 minút v predhriatej rúre pri 200°C. Podávame teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.