Plnené kapustné listy - Holúbky
5
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mleté bravčové mäso
1
hrnček
ryža
2
ks
cibuľa
trochu
olej
1
ks
hlávková kapusta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2
ks
malý paradajkový pretlak
postup
1.
Mäso, a predvarenú ryžu premiešame, posolíme, okoreníme. Cibuľu podusíme na malom množstve oleja a vylejeme do tej zmesi. Do zmesi dáme troškuj vývaru-vody v ktorej sa varila kapusta.(iba trošku)
2.
Zoberieme hlávku kapusty a ešte pred varením odstránime v strede celý hlúbik. Potom kapustu ponoríme do vriacej vody a tak po desiatich minútach pomaly odlupujeme od hlávky po jednom kapustnom liste. Ten čo už máme samostatný, dáme na tanier a postup opakujeme až nám vode ostane iba taká maličká hlávka kapusty, z ktorej sa už nedajú odobrať listy tak ju vyberieme a porežeme na rezance.
3.
Tú pokrájanú kapustu dáme na spodok veľkého hrnca. A teraz ideme robiť holúbky. Zoberieme 1 list, dávame na to plnku a pekne zavinieme, konce postláčame do vnútra a ukladáme do hrnca. Keď máme všetko hotové zalejeme vodou alebo vývarom a dáme variť. Trošku posolíme.
4.
Keď už to vrie dáme tám papradajkový pretlak. Varia sa na ohni tak približne asi 1 hod. Potom spravíme zvlášť zápražku. Na oleji speníme cibuľku - malú, dáme tam 2-3 pol. lyžice hl. múky trošku popražíme a vylejeme to do holúbkov. Ešte sa varia tak 15-20 min. a potom ich odstavíme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.