Nepečená kiwi torta
12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
ml
mlieko
1
ks
pudingový prášok nugátový
3
ks
vanilkový cukor
1
PL
cukor
1
PL
koňaku alebo rumu
250
g
jemný tvaroh
2
ks
kyslá pochúťková smotana
1
ks
smotana na šľahanie
2
PL
práškový cukor
1
ks
stužovač šľahačky
400
ml
voda
1
ks
malá kiwi šumienka
1
ks
pudingový prášok vanilkový
6
ks
kiwi
240
g
okrúhle piškóty
postup
1.
Na dno tortovej formy poukladáme okrúhle piškóty. Zalejeme ich pudingovou plnkou a na vrch poukladáme nakrájané a očistené kiwi. Kiwi potrieme 1/3 smotanovej plnky a opäť naukladáme okrúhle piškóty po celej ploche. Na piškóty vylejeme a rozotrieme zvyšok smotanovej plnky, poukladáme opäť nakrájané kiwi a zalejeme kiwi-želatínou. Necháme minimálne 12 hodín chladiť a podávame :-)
2.
Pudingová plnka: 350 ml mlieka, 1 ks pudingový prášok nugátový, 1 ks cukor vanilkový, 1 PL cukor, 1-2 PL (rum)umu, 250 g tvaroh jemný, Pudingová plnka : Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding podľa návodu. Keď je puding uvarený pridáme cukor, vanilkový cukor a troška rumu. Za občastného miešania necháme vychladnúť a do vychladnutého vmiešame jemný tvaroh.
3.
Smotanová plnka: 2 ks smotana kyslá pochuťková, 1 ks smotana na šľahanie 33 %, 1 ks cukor vanilkový, 2 PL cukor práškový, 1 ks stužovač šľahačky Smotanová plnka : Šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom. Následne ju jemne vmiešame do pochúťkovej smotany, ktorú sme si vymiešali s cukrom a vanilkovým cukrom.
4.
Kiwi želatína: 400 ml vody, 1 ks malá kiwi šumienka, 1 ks cukor vanilkový, 1 ks pudingový prášok vanilkový Do 400 ml vody vysypeme kiwi šumienku a poriadne rozmiešame. Polovicu dáme do hrnca a privedieme skoro k varu. Následne vmiešame vanilkový pudingový prášok rozhabarkovaný vo zvyšku kiwi tekutiny a povaríme. Na záver pridáme 1 vanilkový cukor.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.