Čokoládová roláda
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
8
ks
bielok
200
g
práškový cukor
100
g
rozpustená tmavá čokoláda
60
g
múka polohrubá
2
PL
kakao
Plnka
370
ml
mlieko
3
PL
maizena
2
ks
žĺtok
180
g
maslo
180
g
práškový cukor
80
g
pomleté oriešky
postup
1.
Z bielok a práškového cukru vymiešame tuhý sneh. Potom opatrne pridáme rozpustenú vychladnutú čokoládu,polohrubú múku, preosiate kakao a dobre premiešame. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech a dáme piecť.
2.
Upečené cesto zvinieme, necháme ho vychladnúť a papier stiahneme.
3.
Z mlieka, z maizeny a žĺtkov uvaríme tuhú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo potom vymiešame s práškovým cukrom. Do masla vmiešame opatrne kašu zo žĺtkov a pridáme aj oriešky.
4.
Vychladnutú roládu rozvinieme a plnku natrieme na cesto a znova zvinieme. Povrch rolády potom už len posypeme cukrom a môžme podávať.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.