Pridať recept

Čokoládová roláda

ingrediencie

Cesto

8 ks
bielok
200 g
práškový cukor
100 g
rozpustená tmavá čokoláda
60 g
múka polohrubá
2 PL
kakao

Plnka

370 ml
mlieko
3 PL
maizena
2 ks
žĺtok
180 g
maslo
180 g
práškový cukor
80 g
pomleté oriešky

postup

1.
Z bielok a práškového cukru vymiešame tuhý sneh. Potom opatrne pridáme rozpustenú vychladnutú čokoládu,polohrubú múku, preosiate kakao a dobre premiešame. Cesto vylejeme na papierom na pečenie vyložený plech a dáme piecť.
 
2.
Upečené cesto zvinieme, necháme ho vychladnúť a papier stiahneme.
3.
Z mlieka, z maizeny a žĺtkov uvaríme tuhú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo potom vymiešame s práškovým cukrom. Do masla vmiešame opatrne kašu zo žĺtkov a pridáme aj oriešky.
4.
Vychladnutú roládu rozvinieme a plnku natrieme na cesto a znova zvinieme. Povrch rolády potom už len posypeme cukrom a môžme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať