Linecké koláčiky
120
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
múka polohrubá
200
g
Zlatý klas
250
g
práškový cukor
2
ks
vajce
1
PL
sóda bikarbóna
250
g
stužený tuk Cera
125
g
Hera
150
g
ovocný džem
150
g
čokoláda na ozdobenie
postup
1.
Vypracujeme cesto z pol kila hladkej múky, 200 g Zlatého klasu (5 balíčkov alebo 1 krabica), 250 g práškového cukru, 2 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva, 250 g roztopeného 100% tuku CERA, 125 g roztopeného rastlinného tuku Hera alebo Palmarín a odložíme ho na dve hodiny do chladničky.
2.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku pol centimetra, vykrajujeme kolieska či iné vzory a pečieme 10 minút pri 170 stupňoch. Upečené a vychladnuté potrieme džemom a zlepíme. Koláčiky môžete dozdobiť - pofŕkať roztopenou čokoládou.
3.
Poznámka: ak v Čechách nezoženiete Zlatý klas, použite Gustin od Dr.Oetkera alebo Jemný kukuřičný škrob od Amylonu.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.