Pridať recept

Karfiolové placky

ingrediencie

1 ks
karfiol
100 g
tvrdý syr
4 PL
hrubá múka
3 ks
vajce
3 strúčiky
cesnaku
3 PL
bylinky
štipiek
drvená rasca
1 KL
vegeta
štipiek
mleté čierne korenie
trochu
olej

Omáčka

1 téglik
biely jogurt
1 KL
olivový olej
1 KL
citrónová šťava
štipiek
soľ
1 ks
pór

postup

1.
Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a uvaríme v slanej vode domäkka. Uvarený karfiol rozpučíme vidličkou a necháme vychladnúť. Pridáme múku, vajcia, nastrúhaný syr, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky a všetky koreniny.
 
2.
Zmes poriadne premiešame, formujeme malé placky a opečieme ich na rozpálenom oleji z oboch strán. V miske si medzitým zmiešame jogurt, olej, citrónovú šťavu, soľ a na kolieska nakrájaný pór. Podávame s pečenými zemiakmi a pripravenou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.