Jablkovo-višňový koláč so želatínou
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
kryštálový cukor
1
hrnček
kyslá smotana
1/2
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
olej
1
hrnček
jablko
1/2
hrnček
višne
štipiek
mletá škorica
Poleva
500
ml
višňová šťava
1
PL
kryštálový cukor
1
balíček
puding zlatý klas
postup
1.
Vo väčšej mise zmiešame múku, kypriaci prášok, kryštálový cukor, kyslú smotanu, mlieko a olej. Ďalej pridáme nastrúhané jablká, višne pokrájané na menšie kúsky a dochutíme škoricou. Vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C približne 35 minút.
2.
Polovicu šťavy spolu s kryštálovým cukrom dáme variť do kastróla. V zvyšnej šťave rozmiešame Zlatý klas a primiešame do vriacej šťavy. Za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme z ohňa. Necháme trochu vychladnúť a hmotu nalejeme na vychladnutý koláč.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.