Bábovka s hrozienkami a orechmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
štipiek
soľ
20
g
droždie
1
PL
kryštálový cukor
1
dl
mlieko
120
g
maslo
1
balíček
vanilkový cukor
50
g
práškový cukor
2
ks
vajce
50
g
hrozienka
2
PL
rum
100
g
orechy
postup
1.
Múku zmiešame so soľou. Vo vláčnom mlieku roztopíme droždie a prilejeme ho do múky.Pridáme kryštalový cukor, maslo, vanilkový cukor a práškový cukor.
2.
Na záver pridáme vyšľahané vajcia a vypracujeme hladké cesto. Na teplom mieste necháme kysnúť asi pol hodinu. Hrozienka predtým podlejeme trochou rumu a necháme odstáť, aby sa napili. Do vykysnutého cesta pridáme hrozienka a posekané orechy.
3.
Do vymastenej formy dáme cesto a pečieme asi 40-50 minút na 175°C. Upečenú a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.