Pridať recept

FOTORECEPT: Jahodový koláč z vianočného pečiva

Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Zdroj: hanus_prg
8
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
vianočné pečivo alebo odrezky z koláčov
50 ml
ľanový olej
1 PL
vanilková aróma
1 PL
perníkové korenie

Plnka

300 ml
sójové mlieko
1 ks
jahodový puding v prášku
200 g
zavárané jahody

postup

1.
Na cesto som použila suché vianočné pečivo, ktoré už jednak nikto nechcel jesť a chuťovo bolo už veľmi tvrdé. Pečivo som v sekáčiku pomlela najemno.
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Zdroj: hanus_prg
 
2.
K rozdrvenému pečivu pridáme ľanový olej (môže byť i roztopené maslo), perníkové korenie a vanilkovú arómu.
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Zdroj: hanus_prg
3.
Suroviny na cesto premiešame a natlačíme do vymastenej formy vymazanej ľanovým olejom. Použila som tortovú formu s priemerom 20 cm.
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Zdroj: hanus_prg
4.
Cesto pečieme pri teplote 180 stupňov 20 min.
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Zdroj: hanus_prg
5.
Zo sójového mlieka uvaríme hustý puding. Jahody nakrájame na malé kusy (ale nemusíme, i tak ich rozmixujeme).
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Zdroj: hanus_prg
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Zdroj: hanus_prg
6.
Jahody rozmixujeme s pudingom na hladkú kašu a necháme vychladiť.
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Zdroj: hanus_prg
7.
Upečené cesto necháme vychladiť a potom na neho vylejeme pudingový krém. Formu prikryjeme a necháme v chladničke poriadne stuhnúť, ideálne cez noc.
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Fotorecept: Jahodový koláč z vianočného pečiva
Zdroj: hanus_prg
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.