Zemiakový prívarok so srvátkou
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
zemiaky
1
šálka
plnotučné mlieko
1/2
šálka
srvátka
3
ks
bobkový list
4
ks
celé nové korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
2
PL
hladká múka
1
PL
ocot
trochu
cukor na dochutenie
trochu
sekaný kôpor
postup
1.
Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Zalejeme vodou, osolíme, pridáme celé nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list a varíme 20 minút. Povyberáme koreniny, zalejeme srvátkou a v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku. Takto pripravenú zátrepku vlejeme do prívarku, premiešame a dochutíme octom, cukrom, prípadne dosolíme a dokoreníme. Na záver môžeme, ale nemusíme pridať posekanú kôprovú vňať:-)
2.
Tip : Hotový prívarok zjemníme ak na záver vmiešame 1 PL masla... Podávame so sekanou, alebo volským okom a chlebíkom :-)
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
diabambulka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.