Pridať recept

Teľacie plátky pečené v mlieku

ingrediencie

8 ks
tenké rezne z teľacích kotliet
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
40 g
maslo
5 dl
mlieko
1 PL
citrónová šťava
trochu
petržlenová vňať na ozdobu
1/2 KL
tymian

postup

1.
Mäso naklapeme, okoreníme a osolíme. Maslo roztopíme na panvici a rezne na prudko opražíme.
 
2.
Podlejeme rezne mliekom a citronóvou šťavou, posypeme tymiánom a pod zakryté dusíme ešte 40 minút.
3.
Odstránime pokrievku a na silnom ohni necháme ešte omáčku zhustnúť. Mäso položíme na tanier, podlejeme mliečnou omáčkou a posypeme peržlenovou vňaťou. Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuracie rezne
Toto je FINTA na dokonale tenučký, rovnomerne naklepaný rezeň! Jednoduchá metóda, ktorú takmer nikto nepozná + recepty
Ak sa dnes chystáte pripravovať rezne, vyskúšajte tento málo známy spôsob, ako ich rovnomerne naklepať. Funguje...
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!