Sviečková na smotane
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
hovädzie mäso zadné
2
PL
maslo
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
1
ks
cibuľa
1
ks
mrkva
1
ks
petržlen
1/4
ks
zeler
1
ks
bobkový list
štipiek
zázvor
1
ks
citrón
4
ks
celé nové korenie
1
PL
hladká múka
1/2
liter
kyslá smotana
100
g
slanina
postup
1.
Polovicu slaniny pokrájame na rezance a prešpikujeme nimi hovädzie mäso. Osolíme, okoreníme, zvyšok slaniny rozkrájame na kocky, vložíme do tlakového hrnca, rozškvaríme, mäso na slanine opečieme zo všetkých strán, vyberieme a dáme do tepla.
2.
Do hrnca pridáme maslo, postrúhanú zeleninu a nakrájanú cibuľu a opražíme.
3.
Vrátime mäso, pridáme všetko korenie, podlejeme horúcou vodou, hrniec uzavrieme a hodinu dusíme. Potom hrniec zoberieme z ohňa, necháme klesnúť tlak a otvoríme.
4.
Mäso dáme na pekáč, vložíme do rúry, podlejeme trochou vody a pečieme. Zo šťavy z tlakového hrnca odstránime korenie, vlejeme do mixéra a rozmixujeme.
5.
Omáčku vlejeme do kastróla, pridáme zvyšok smotany a povaríme.
6.
Dochutíme citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením. Medzi tým mäso opekáme zo všetkých strán dohneda.
7.
Mäkké a opečené mäso vyberieme, nakrájame na plátky, rozdelíme na taniere, omáčkou prelejeme a podávame s knedľami a brusnicovým kompótom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.