Pridať recept

Skalické bravčové rebierko

Skalické bravčové rebierko
Zdroj: SefkucharLaciHornacek

ingrediencie

800 g
bravčové karé
60 g
bravčová masť
200 g
koreňová zelenina (mrkva, zeler, petržlen)
40 g
cibuľa
200 ml
červené víno Skalický Rubín
20 g
hrozienka
2 PL
horčica
celé čierne korenie
rozmarín, bobkový list,tymián

Príloha

100 g
jačmenné krúpky
50 g
husacia kačacia masť
30 g
domáca slanina
1/2 ks
cibuľa
soľ, čierne mleté korenie

postup

1.
Bravčové karé pokrájame, osolíme a z oboch strán a prudko opečieme na rozohriatom tuku dozlatista. Mäso vyberieme.
 
2.
Na tuku po opekaní opražíme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrájanú na kolieska, domácu slaninu, pridáme korenie, bobkový list, rozmarín, vložíme opečené rebierka, hrozienka, podlejeme vínom a dusíme do mäkka.
3.
Na masti opečieme nadrobno nakrájanú slaninu a cibuľu, prisypeme jačmenné krúpky, osolíme, krátko opečieme za stáleho miešania a podlejeme vodou.
4.
Varíme 5-6 minút, v prípade potreby podlejeme vodou. Hotové krúpky majú konzistenciu hustejšej kaše.
5.
Mäso servírujeme na horúcich krúpkoch so zeleninou a šťavou, v ktorej sa dusilo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Lacimiska
M. Králiková: Jedzte čo najviac čerstvých a surových potravín!
Po úspechu v kuchárskej reality šou TV Markíza Masterchef sa kariéra dvojnásobnej matky M. Králikovej rozbehla...
Pecene kacacie
Hviezdny šéfkuchár v pivovare!
Slovenský šéfkuchár Laci Hornáček pripravil pre svojich fanúšikov a najmä pre milovníkov varenia a progarmov...
Gemer gulky
Hviezdny šéfkuchár v jaskyni!
Slovenský šéfkuchár Laci Hornáček pripravil pre svojich fanúšikov a najmä pre milovníkov varenia a programov...
Laci Hornacek
Šéfkuchár Laci Hornáček: „V kuchyni oživujem česko-slovenskú klasiku“
Hviezda charizmatického Laciho Hornáčka začala stúpať po víťazstve v televíznej kulinárskej súťaži...