Pridať recept

Zubáč vo fólii s tekvicovým rizotom

Zubáč vo fólii s tekvicovým rizotom
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

Zubáč

1 ks
zubáč
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
1/2 ks
zeler
1 ks
pór
fenikel
100 g
maslo
citrón
kôpor
2 PL
olej
rybací vývar
čierne korenie
soľ

Omáčka

chren
200 ml
sladká smotana
100 ml
rybací vývar
3 ks
toastový chlieb
50 g
maslo
citrón
soľ

Rizoto

200 g
ryža
tekvica
1 ks
cibuľa
200 ml
víno
200 ml
vývar
50 g
maslo

postup

1.
Zeleninu nakrájame na jemné rezance a krátko podusíme na masle. Filety z ryby osolíme a okoreníme. Alobal potrieme maslom, uložíme naň podusenú zeleninu a plátok citrónu, na to položíme rybu s nakrájaným kôprom a plátkom masla, podlejeme 2 PL rybieho vývaru a alobal uzavrieme. Na panvici rozohrejeme asi 2 PL oleja, položíme naň rybu v alobale a necháme v panvici cca 4-5 min.
 
2.
Omáčka: Rybací vývar a smotanu necháme prevrieť. Pridáme toastový chlieb bez kôrky a varíme asi 5 min. Zjemníme maslom. Omáčku zmixujeme, pridáme nastrúhaný chren a dochutíme citrónovou šťavou a soľou.
3.
Rizoto: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu. Tekvicu ošúpeme, nakrájame na drobné kocky, pridáme k cibuli a krátko orestujeme. Potom pridáme ryžu a za stáleho miešania striedavo podlievame vínom a vývarom. Varíme cca 15-20 min. Nakoniec zjemníme maslom a dochutíme soľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...