Pridať recept

Zubáč so sézamovou omáčkou

ingrediencie

1,5 kg
zubáč
2 dl
olej
3 ks
cibuľa
1 ks
zelená paprika
100 g
vlašské orechy
20 g
biele hrozno
3 ks
cesnakové strúčiky
100 g
sezamové semiačka
1/2 dl
citrónová šťava
podľa chuti
soľ, korenie, petržlenová vňať

postup

1.
Rybu očistíme,vypitveme,osolíme,polejeme olejom a necháme 30 minút odležať.Na panvici osmažíme cibuľu,pridáme nakrájanú papriku a posekané vlašské orechy.Po 5 minútach pridáme petržlenovú vňať,rozpolené bobule hrozna,osolíme,okoreníme a premiešame.
 
2.
Pripravenou zmesou naplníme rybu.Telo uzavrieme špáradlom a na miernom ohni pečieme cca 25 minút. Sézamovú omáčku pripravíme z cesnaku,pretlačených sézamových semienok,trochu vody,soli a citrónovej šťavy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať