Pridať recept

Citrónová torta so šľahačkou

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
125 g
polohrubá múka
125 g
strúhanka
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor

Krém

2 balíčky
prášková želatína
500 ml
polotučné mlieko
100 ml
citrónová šťava
400 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Vajcia s cukrom vymiešame do peny. Pridáme múku, strúhanku, cesto poriadne premiešame a vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Pečieme približne 40 minút pri teplote 165°C.
 
2.
Upečený korpus necháme vychladnúť, vyklopíme ho na dosku a rozkrojíme na 3 rovnaké časti.
3.
Želatínu zalejeme polovicou vlažného mlieka a necháme ju napučať. Potom ju zohrejeme na približne 60°C a stále miešame. Zvyšné mlieko zmiešame s vanilkovým cukrom, citrónovou šťavou a pridáme roztopenú želatínu. Celú zmes necháme vychladnúť a ku koncu k nej vmiešame vyšľahanú šľahačku.
4.
Korpus natrieme polovicou krému, prikryjeme ho druhou časťou a znova natrieme krémom. Prikryjeme treťou časťou korpusu a tortu vložíme na 2 hodiny do chladničky. Nakoniec celú tortu natrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať