Pridať recept

Rýchla piškótová torta

ingrediencie

Cesto

6 ks
vajce
180 g
práškový cukor
120 g
maslo
180 g
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
štipiek
soľ

Krém

1 téglik
pikantný džem
1 téglik
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor
2 PL
kakao

postup

1.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame s maslom a práškovým cukrom na penu. Pomaly k žĺtkovej zmesi pridáme múku, kypriaci prášok, soľ, sneh vymiešaný z bielkov a približne 4 lyžice smotany.
 
2.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Korpus upečieme vo vyhriatej rúre, necháme ho vychladnúť a rozkrojíme na 2 časti.
3.
Jednu časť korpusu nakrájame na kocky a zmiešame v miske s 1/3 pikantného džemu. Nepokrájanú časť korpusu natrieme zvyšným džemom, naň poukladáme kúsky korpusu a poriadne ich pritlačíme.
4.
Smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a kakaovým práškom. Kakaovým krémom potrieme celú tortu a necháme ju stuhnúť v chladničke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať