Hovädzie mäso s jablkami
5
porcií
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso zo stehna
50
g
údená slanina
50
g
tuk
100
g
cibuľa
1
dl
červené víno
1
KL
hladká múka
podľa chuti
mleté čierne korenie, soľ
JABLKOVÁ ZMES
1
ks
cibuľa
15
g
maslo
4
ks
jablko
postup
1.
Mäso umyjeme,prešpikujeme slaninou,osolíme,okoreníme a na tuku zo všetkých strán prudko opečieme.Potom pridáme k mäsu nadrobno nasekanú cibuľu,trochu podlejeme vodou a prikryté dusíme.Počas dusenia mäso obraciame a podlievame.
2.
Mäkké mäso zalejeme vínom a dáme na chvíľu neprikryté do horúcej rúry zapiecť do červena.Potom mäso vyberieme,šťavu vydusíme na tuku,zaprášime múkou,popražíme,podlejeme vodou a ešte chvíľu povaríme.Šťavu pretrieme cez sito alebo rozmixujeme.Mäso pokrájame na tenké plátky,poukladáme na teplú misu a polejeme šťavou.
3.
JABLKOVÁ ZMES: Cibuľu pokrájame na tenké kolieska,speníme na masle,pridáme tenké a očistené plátky jablka a spolu udusíme do mäkka. Podávame s ryžou a jablkovou zmesou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.