Pridať recept

Pudingové veterníky z lístkového cesta

Pudingové veterníky z lístkového cesta
Zdroj: gurmanka
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
lístkové cesto
1 ks
vajce
3 PL
trstinový cukor

Plnka

400 ml
mlieko
50 g
vanilkový puding
2 ks
vajce
100 g
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
čokoládový toping

postup

1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 8 mm. Pomocou okrúhlej formičky alebo pohára vykrojíme kolieska a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme trstinovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista.
 
2.
Hustý krém si uvaríme z mlieka, zo žĺtkov a vanilkového pudingu. Občas ho pri chladení premiešame.
3.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý postupne pomaly vmiešame do uvareného vanilkového krému.
4.
Upečené kolieska rozkrojíme napoly. Navrstvíme pudingový krém, prikryjeme ho druhou časťou a ozdobíme čokoládovým topingom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Báječné karamelové rezy: Poctivý krém medzi plátmi odpaľovaného cesta
Tieto rezy sa hodia na sviatok i všedný deň. Sú fantasticky karamelové!
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Veterníky
Ako na perfektné veterníky ako z cukrárne: Pripravte si doma najobľúbenejší slovenský zákusok
Netrúfne si na ne každý, ale práve preto odkrývajú naše cukrárske kvality. Veterníky sú kráľmi našich...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!