Pridať recept

Hrášok s ryžou

ingrediencie

100 g
hrášok
petržlenová vňať
2 KL
olej
1 dl
vývar z kostí
25 g
ryža

postup

1.
Olúpaný hrášok umyjeme pod tečúcou teplou vodou a spolu s posekanou zelenou petržlenovou vňaťou opražíme na 1 lyžičke oleja. Podlejeme horúcim vývarom z kostí, ktorý sme zbavili mastnoty, alebo horúcou vodou, prikryjeme a udusíme do mäkka.
 
2.
Prebranú a umytú ryžu zohrejeme na 1 lyžičke oleja (ryža má ostať biela), podlejeme 0,5 dl horúceho vývaru z kostí (zbaveného mastnoty) alebo horúcou vodou a prikryté podusíme. Pred podávaním udusený hrášok zmiešame s udusenou ryžou.
3.
Školákom podľa veku a chuti môžeme jedlo pripraviť aj zo 150 až 200 g hrášku a 60 až 80 g ryže. Ak používa,e ryžu ako prílohu, vždy ju uvaríme alebo udusíme v dvojnásobnom množstve horúcej tekutiny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Vývar je veľmi zdravý, ale niektorí ľudia by ho nemali konzumovať - ktorí a prečo?
Zahreje vás, zasýti, zlepší vašu imunitu a pomôže v boji proti infekciám. Vývar sa nie nadarmo nazýva...
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Nečistoty vo vývare? Pridajte jednu zložku a zbavte sa problému! Krásne číry a bez zakalenia
Domáci vývar býva často zakalený. Hoci usadeniny na povrchu polievky neovplyvňujú jej chuť ani výživovú...
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...